Manifestacija "Dan otvorenih vrata" u KOiD

2016-11-28 20:02

 

   U okviru aktivnosti obilježavanja 11. godišnjice Dana Oružanih snaga BiH, 23. 11. 2016. godine, u Komandi za obuku i doktrinu u Travniku realizovana je manifestacija "Dan otvorenih vrata". Gosti ove manifestacije, njih oko 180, bili su učenici i nastavnici osnovnih škola, kao i djeca i odgajatelji iz obdaništa sa područja općine Travnik. Među gostima su bili i učenici naše škole, članovi vijeća učenika, sa rukovodiocem g. Ažderović Mirzom.

Pripadnici Komande za obuku i doktrinu u saradnji sa pripadnicima Centra za profesionalni razvoj i Centra za protivminsko djelovanje su za ovu priliku pripremili sadržajan program sa veoma zanimljivim radnim tačkama.

Gosti manifestacije su imali priliku da se upoznaju sa učionicama i prostorima gdje se izvode i najsloženije vježbe na karti, naoružanjem koje se koristi u OS BiH, te tenkovima i artiljerijskim oruđima koje se nalaze na ovoj lokaciji.

Poseban akcenat tokom ove aktivnosti stavljen je na edukativni dio gdje su pripadnici Centra za protivminsko djelovanje posjetioce upoznali sa svim vrstama neeksplodiranih ubojnih sredstava sa kojima mogu da se susretnu i postupkom kako da reaguju u takvim situacijama.

Također,  upriličena je i vježba taktike i tehnike kretanja od strane polaznika osnovne podoficirske obuke.

Na kraju manifestacije, uz zajedničko slikanje, domaćin je goste počastio sa čajem i darivao ih prigodnim poklonima.