Secil Yigit u posjeti našoj školi

2016-05-25 08:43

    U periodu od 09-11. 05. 2016. godine u posjeti našoj državi, gradu i školi boravila je Secil Yigit, pomoćnica direktora Mimaroba Ortaokulu iz Istanbula, naše bratimljene škole. Prvog dana boravka gospođa Yigit je posjetila kulturno-historijske znamenitosti grada Travnika.

Drugog dana naša gošća, kao i ostali direktori turskih osnovnih škola, je boravila u radnoj posjeti našoj školi. Nakon svečane sjednice, na kojoj su se obratili: Admir Hadžiemrić-načelnik općine Travnik, mr. Refija Kulašin-glavna inspektorica u ministarstvu obrazovanja SBK-a i Halima Crnica-zastupnica u Skupštini SBK-a, i kratkog kulturno-umjetničkog programa uslijedilo je druženje sa gostima u multimedijalnoj učionici.

Gospođa Secil Yigit je posjetila naše učenike i nastavnike i nije krila zadovoljstvo viđenim. Prema potpisanom protokolu između naše dvije škole u decembru 2015. godine dogovorena je četverogodišnja saradnja u oblasti obrazovanja, učenja turskog i bosanskog jezika, upoznavanja sa kulturom i historijom naših zemalja, izradi zajedničkih projekata. Posjetom gospođe Yigit našoj školi realiziran je prvi dio tog protokola. U naredne tri godine predviđeno je da se realizuju i ostale tačke.

U popodnevnim satima svi direktori iz turskih osnovnih i srednjih škola posjetili su planinu Vlašić i upoznali se sa ljepotama ove planine.

Detaljnije o posjeti Secil Yigit, pomoćnice direktora Mimaroba Ortaokulu, našoj školi možete pogledati u video zapisima koji se nalaze ispod ovog priloga.