Učenici IX razreda posjetili vatrogasce

2018-03-19 21:06

Osmog dana obilježavanja tradicionalne manifestacije "Dani općine Travnik 2018"  u sportskoj dvorani "Pirota" upriličena je aktivnost "Dani otvorenih vrata" UO Teritorijalne vatrogasne jedinice Travnik.

Vatrogasno društvo Travnik je najstarije društvo ovakve vrste u Bosni i Hercegovini, a formirano je daleke 1878. godine. Današnja teritorijalna vatrogasna jedinica gaji uspomene na prvobitno Dobrovoljno vatrogasno društvo koje je uspješno onovremenom najmodernijom vatrogasnom opremom učestvovalo u lokaliziranju brojnih požara.

Ovom prilikom načelnik općine Travnik, g. Admir Hadžiemrić, zahvalio se vatrogascima i direktoru TVJ "Travnik", g. Efraimu Pinji, za učestvovanje u obilježavanju jedne od najsadržajnijih tradicionalnih manifestacija, a g. Pinjo je darivao načelnika Općine simboličnim poklonom-prepoznatljivom vatrogasnom odorom.

Pomenutom događaju prisustvovali su i učenici IX-ih razreda naše škole koji su, u pratnji svojih nastavnika, imali priliku upoznati se sa radom vatrogasne jedinice i pogledati pokazne vježbe.