Hor ilahija i kasida

Hor ilahija i kasida ima oko 30 članova uzrasta od V do VIII razreda. Naziv hora je Zemzem prema istoimenom vrelu pokraj Ka'be. Svaki naš hadžija se okrijepi sa zemzemskom vodom prilikom boravka na tom svetom mjestu, pa tako isto i slušaoci naših izvedbi ilahija i kasida napajaju svoje duše.

Repertoar ovog hora čine ilahije-vjerske pjesme koje veličaju Stvoritelja i kaside-vjerske pjesme koje govore o Božijim poslanicima. Hor ilahija i kasida svoje nastupe održava povodom islamskih praznika kao što su: Ramazanski i Kurban- bajram, Nova hidžretska godine i Mevlud-rođenje Muhammeda,a.s., te učestvuje i na ostalim školskim manifestacijama.

Hor u svom radu čuva i njeguje tradicionalno učenje ilahija i kasida. Izvedbe su na bosanskom, turskom i arapskom jeziku. Sekcijom rukovodi prof. Abdulkadir Indžić.

Ogledni sat u V1

Pravilna ishrana

     20. 02. 2014. u razredu V1 je održan ogledni čas iz odjeljenske zajednice u kojem su učenici sa svojim razrednikom prof. Indžić Abdulkadirom radili kreativnu radionicu 'Pravilna prehrana djece'. Učenici su bili podijeljeni u 4 grupe: grupa med (rad Piramida zdrave prehrane), grupa maslina (Osnovni principi pravilne prehrane u islamu), grupa smokva (idealni zdrav meni) i grupa hurma (anketa o pravilnoj prehrani). Času su prisustvovali direktor škole gosp. Hasić Nail i pedagog škole gđa Lisica Jasminka koji nisu krili svoje zadovoljstvo radionicom. Na kraju je učenicima prezentiran i kviz "Zdrava krava" u kojem su svi aktivno učestvovali. Više pogledajte u galeriji slika. SLIKE