Akademija 312. slbbr

2019-11-21 22:34

         U četvrtak, 21. 11. 2019. godine, u amfiteatru naše škole održana je svečana Akademija povodom 27. godišnjice od formiranja 312. slbbr. Nakon intoniranja himne BiH, govorom o ovoj brigadi prisutnima se obratio nekadašnji njen komandant brigadir, Čaber Zijad.

Premijer vlade SBK-a, g. Tahir Lendo, u svom govoru istakao je doprinos ove brigade u posljednjem odbrambeno-oslobodilačkom ratu i pohvalio dosadašnje aktivnosti Udruženja 312. slbbr na obilježavanju godišnjica ove brigade.

U toku Akademije, učenici OŠ Travnik su izveli nekoliko kulturno-umjetničkih tačaka od kojih izdvajamo: dvije numere na gitari, ritmičku sekciju sa tačkom "Haj'mo Bosno, Bosno", sevdalinku "Ah, što ćemo ljubav kriti". Na ovoj Akademiji uručena su priznanja i nagrade učenicima za najbolji literarni i likovni rad, za najbolje u kviz takmičenju o travničkim brigadama, kao i najboljim takmičarima na malonogometnom turniru.

Više o ovom događaju možete pogledati u foto galeriji naše web stranice (SLIKE), kao i u video zapisu koji se nalazi ispod ovog priloga.