Bajramska priredba 2022

2022-04-29 22:19

    U petak, 29. 04. 2022. godine sa početkom u 14:00 sati, u amfiteatru OŠ "Travnik" nakon pauze od dvije godine zbog pandemije uzrokovane virusom COVID-19 i online priredbi, održana je tradicionalna Bajramska priredba za zvanice i goste, roditelje, učenike i zaposlene u kolektivu OŠ "Travnik.

U punom amfiteatru učenici su za publiku imali priliku da pokažu šta znaju i šta su to spremali u proteklom periodu, a publika je aplazima znala da nagradi sve učesnike priredbe. U programu su učestvovale sljedeće sekcije: dvije dramske, dvije folklorne, dvije recitatorske, ritmička i mali hor ilahija i kasida. Sinopsis za današnju priredbu je napisala nastavnica bosanskog jezika Meliha Peco.

Posebnu se zahvaljujemo učenicima i nastavnicima iz KŠC "Petar Barbarić" Travnik, koji su svojim prisustvom učinili današnju Bajramsku priredbu svečanijom i posebnom.

Detaljnije o današljem događaju možete pogledati u foto galeriji naše web stranice (SLIKE), kao i u video zapisima koji se nalaze ispod ovog priloga i na našem youtube kanalu.

Svim vjernicima islamske vjeroispovijesti želimo da predstojeće bajramske dane provedete u zdravlju, sreći i lijepom raspoloženju u krugu svojih porodica, prijatelja i komšija, i da vam Allah Uzvišeni primi vaša dobra djela:

BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN!