Čestitka povodom 5. oktobra-Svjetskog dana učitelja

2023-10-05 07:46

     U četvrtak, 05. 10. 2023. godine, je Svjetski dan učitelja koji se obilježava u više od sto zemalja širom naše planete. Proglasio ga je UNESCO 1994. godine u spomen na isti datum 1966. godine kada je potpisana Preporuka o statusu učitelja. Cilj Svjetskog dana učitelja je mobilisati podršku za učitelje kako bi se osiguralo da će učitelji i dalje ispunjavati potrebe budućih generacija, te podići obrazovanje na nivo društvene važnosti i izvući učitelje iz poluanonimnosti i dati im društvenu važnost koju zaslužuju.

Na ovaj datum širom svijeta se govori o nezahvalnoj poziciji prosvjetnih radnika, problemima sa kojima se susreću u svom radu, ali se govori i o jednom od najčasnijih zanimanja koje čovjek može steći. Učitelji rade težak, odgovoran i važan posao i ponose se što su učitelji, nastavnici, profesori, odgajatelji!

Svim prosvjetnim radnicima čestitamo 5. oktobar-Svjetski dan učitelja:

 

S R E T A N  S V J E T S K I  D A N  U Č I T E LJ A ! ! !

 

 

Podsjećamo učenike da je četvrtak, 05. 10. 2023. godine, nenastavni dan i da je za njih neradni dan. Redovna nastava se nastavlja u petak, 06. 10. 2023. godine, prema važećem rasporedu časova.