Čestitka povodom Dana državnosti BiH

2021-11-24 21:35

     U četvrtak, 25. novembra 2021. godine, je Dan državnosti naše domovine Bosne i Hercegovine. Na taj dan 1943. godine u Mrkonjić gradu je održano prvo zasjedanje ZAVNOBIH-a na kojoj je usvojena Rezolucija ZAVNOBIH-a u kojoj je izražena odlučnost naroda u Bosni i Hercegovini da njihova zemlja bude zbratimljena zajednica u kojoj će biti osigurana puna ravnopravnost svih, te ravnopravnost RBiH unutar jugoslovenske federacije, sa historijskim granicama koje su datirale još iz srednjovjekovne Bosne.

Zakonom o proglašenju 25. novembra Danom državnosti BiH (Službeni list R BiH, broj 9/95) određeno je da je 25. novembar Dan državnosti Bosne i Hercegovine.

Svim učenicima i njihovim roditeljima/starateljima, svim zaposlenima u kolektivu OŠ "Travnik", kao i svim posjetiocima naše web stranice želimo:

SRETAN DAN DRŽAVNOSTI BOSNE I HERCEGOVINE!!!

Poštujući epidemijske mjere ove školske godine je izostala svečana Akademija povodom Dana državnosti BiH koju smo redovno održavali svake godine. Međutim, učenici naše škole sa svojim nastavnicima su bili jako vrijedni i uljepšali su učionice i hodnike škole sa svojim crtežima i pjesmama. U ovim aktivnostima posebno su se istakli članovi likovnih i literarnih sekcija pod rukovodstvom nastavnika razredne i predmetne nastave: Šerife Miletić, Mirsade Glavaš, Alme Ganić, Zehrine Selimović i Mirzete Crnkić. Na sljedećim linkovima možete pogledati likovne i literarne radove naših učenika:

LIKOVNI RADOVI

LITERARNI RADOVI

Naši učenici su bili vrijedni i u ostalim sekcijama, a ovom prilikom posjetili smo horsku, recitatorske i dramske sekcije, pod rukovodstvom nastavnika: Lamije Ramić, Amine Kukić, Fatime Kasumović, Melihe Peco, Envera Lisice i Safeta Beganovića. U nastavku ovog priloga možete pogledati kratke video sadržaje koje su za vas pripremili učenici i nastavnici OŠ "Travnik".

 

Napomena: Podsjećamo vas da je četvrtak, 25. novenbar 2021. godine, neradni dan. Redovan nastavni proces će se nastavit u petak po redovnom rasporedu časova.