Čestitka povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine

2020-11-24 14:00

         Svim učenicima, njihovim roditeljima/starateljima, zaposlenima u kolektivu OŠ "Travnik", kao i svim vjernim posjetiocima naše web stranice, želimo sretan 25. novembar-D A N  D R Ž A V N O S T I  B O S N E  I  H E R C E G O V I N E!

Dan državnosti naše domovine obilježava se svakog 25. novembra, a na taj dan 1943. godine u Mrkonjić Gradu održano je prvo zasjedanje ZAVNOBIH-a na kojem je usvojena Rezolucija ZAVNOBIH-a u kojoj je izražena odlučnost naroda Bosne i Hercegovine da njihova zemlja bude zbratimljena zajednica u kojoj će biti osigurana puna ravnopravnost svih, te ravnopravnost Republike BiH unutar jugoslovenske federacije, sa historijskim granicama koje su datirale još iz srednjovjekovne Bosne.

Zakonom o proglašenju 25. novembra Danom državnosti BiH(Službeni list R BiH, broj 9 /95), određeno je da je 25. novembar Dan državnosti BiH.

Povodom ovog praznika učenici naše škole ukrasili su panoe u učionicama i holu škole, a neke od radova možete pogledati u foto-galeriji naše web stranice. (slike)

Na kraju vas podsjećamo da je srijeda, 25. novembar 2020. godine, neradni dan, a da se redovna nastava po grupama nastavlja u četvrtak, 26. 11. 2020. godine, prema redovnom rasporedu časova.