Čestitka povodom Dana nezavisnosti BiH

2022-02-27 20:12

   U utorak, 01. 03. 2022. godine, je Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine. Svim našim učenicima i  njihovim roditeljima/starateljima, svim zaposlenima u kolektivu OŠ "Travnik", našim prijateljima i poslovnim partnerima, kao i svim posjetiocima naše web stranice, želimo:

SRETAN DAN NEZAVISNOSTI NAŠE DOMOVINE!

 

Na referendumu održanom 28. 02. i 01. 03. 1992. godine 64% građana naše domovine se izjasnilo da žele živjeti u suverenoj i nezavisnoj Bosni i Hercegovini, državi ravnopravnih građana i naroda Bosne i Hercegovine (Bošnjaka, Srba i Hrvata), kao i pripadnika drugih naroda koji u njoj žive.

Referendum za nezavisnost Bosne i Hercegovine je održan na preporuku Arbitražne komisije međunarodne konferencije o Jugoslaviji, i označavao je opredjeljenje građana ka budućnosti zemlje.

Od tada 1. mart se smatra jednim od najvažnijih datuma u modernoj historiji naše domovine.

Učenici i nastavnici naše škole, poštujući propisane epidemiološke mjere, kroz redovnu nastavu i sekcije su pripremili kvalitetan i raznovrsan program povodom Dana nezavisnosti BiH. Članovi historijske sekcije su pripremili prezentaciju o historiji naše domovine koja je prikazana i koja se još prikazuju u holu škole na velikom plazma TV-u.. Učenici likovnih i literarnih sekcija razredne i predmetne nastave svojim prelijepim crtežima i pjesmama, te prigodnim tekstovima i panoima su ukrasili glavni hol škole, kao i ostale holove i učenioce naše škole. Na sljedećim linkovima možete pogledati radove naših učenika:

likovni radovi

literarni radovi.

Ostale sekcije (dramske,ritmičke, literarne, folklorne, mali hor, ...) su pripremili tačke koje smo snimili i postavili na naš youtube kanal, a koje možete pogledati na linkovima koji se nalaze ispod ovog priloga.

NAPOMENA: Utorak, 01. 03. 2022. godine je neradni dan. Nastavni proces se nastavlja u srijedu, 02. 03. 2022. godine, po redovnom rasporedu sati.