Direktor KC "Kralj Fahd" posjetio našu školu

2023-03-11 18:35

 

      U četvrtak, 09. 03. 2023. godine, našu školu je posjetio direktor Kulturnog centra "Kralj Fahd" Sarajevo, g. Abdullatif bin Nasir el-Husein sa svojim saradnicima. Na početku današnje posjete u kancelariji direktora škole održan je radni sastanak na kojem je, osim uvaženih gostiju i direktora škole, prof. Dženana Aganovića, bio prisutan i premijer SBK-a, g. Tahir Lendo.

Na sastanku se razgovaralo o novim projektima koji se namjeravaju realizirati u narednom periodu (izgradnja sportske dvorane, opremanje kabineta savremenom tehnologijom, unapređenju nastavnog procesa, kao i posjeti školama u Saudijskoj Arabiji).

Nakon sastanka, uvaženi gosti obišli su kabinet arapskog jezika i posjetili učenike koji uče arapski jezik kao drugi strani jezik. Učenici su izveli kratki program na arapskom jeziku, što se gostima posebno dopalo.

Ovom prilikom želimo da se zahvalimo premijeru SBK-a, g. Tahiru Lendi, na podršci koju pruža OŠ "Travnik". Zahvaljujući podršci Vlade SBK-a realizovani su mnogi projekti u školi, a u fazi je rješavanje kompletne sanacije krova vrijednosti 150000 KM, što će stvoriti mogućnosti da u narednom periodu promijenimo cjelokupnu stolariju  u našoj školi. Također. u toku je iznalaženje rješenja za preteške dječije ruksake, jer zdravlje učenika je na prvom mjestu kao i sigurno i zdravo okruženje u kojem djeluju.

Zahvaljujemo se našim prijateljima iz Kulturnog centra "Kralj Fahd" Sarajevo na čelu sa direktorom, g. Abdullatif bin Nasir el-Huseinom.na podršci i pomoći OŠ "Travnik". Na današnjem sastanku razgovarano je o sanaciji sportske dvorane, a prije svega o zamjeni parketa. O ovom i drugim projektima obavijestit ćemo vas u narednom periodu.

"Onaj ko bude uradio koliko  trun dobra-vidjet će ga." (Kur'an, Ez-Zilzal 7)