Druženje učenika sa književnikom Šimom Ešićem

2023-10-20 21:19

       U utorak, 17. 10. 2023. godine, povodom Mjeseca oktobra-mjeseca knjige u amfiteatru naše škole organizovano je druženje učenika sa dječijim piscem Šimom Ešićem. Književnik Šimo Ešić je čest i uvijek rado viđen gost naše škole i redovno se odaziva pozivima da nas posjeti. Ovom prilikom naš gost se predstavio učenicima i nastavnicima sa svojim novim knjigama i pjesmama koje su primljene sa velikim oduševljenjem i simpatijama, a gromoglasni aplauzi prisutnih su bili reakcija na odlične interpretacije pjesama književnika Šime Ešića.

Posebnu interakciju između književnika i učenika izazvala je knjiga zagonetki gdje je naš gost čitao zagonetke a učenici su javljajući se davali odgovore.

Na kraju, Književnik Šimo Ešić je prisutnim učenicima uručio simbolične poklone, a druženje je završeno slikanjem i davanjem autograma.

Koristimo ovu priliku da se zahvalimo književniku Šimi Ešiću na posjeti našoj školi, kao i profesorici bosanskog jezika Melihi Peco, koja je najzaslužnija za kompletnu organizaciju ovog događaja.

Više o ovom događaju možete pogledati u foto galeriji (SLIKE) naše web stranice.