Ekskurzija maturanata 2023

2023-05-25 09:31

     Ekskurzija maturanata u školskoj 2022/23. godini realizirana je od 22-24. 05. 2023. godine, a maturanti su putovali u Mađarsku. U pratnji učenika pored direktora škole Dženana Aganovića i pedagoga škole Ibrahima Kadrića, bili su razrednici Asja Kavazović, Sanida Tutkur, Ramiza Šiljak i Senid Fazlić.

Maturanti su trodnevnu posjetu Mađarskoj započeli u prijestolnici ove države-Budimpešti. U pratnji lokalnih certificiranih vodiča maturanti su posjetili i imali priliku vidjeti Trg heroja, gradski park, Andrasy bulevar, Budimski dvorac, Ribarsku kulu, i uživati u pogledu na Kraljicu na Dunavu i Peštanski dio.

Obilazak Budimpešte je upotpunjen posjetom ZOO vrtu, jednom od najstarijih u Evropi, otvoren još davne 1866. godine. Dan je završen posjetom shopping centru Arena plaza. U povratku upriličena je šetnja najljepšom Vaci ulicom.

U toku ekskurzije učenici su posjetili i Tropikarijum, koji je smješten u okviru tržnog centra "Campona" na periferiji Budimpešte.

Na putu ka Bosni i Hercegovini posjećen je grad Pečuj, te obilaskom Jakovali Hasan džamije, Katedrale i Kasim-pašine džamije zaokruženo je ovo putovanje.

Na putovanju su ostvareni planirani edukativni i rekreativni sadržaji, a kao i svako dosad, i ovo je putovanje osnažilo međusobne prijateljske učeničke veze, te podiglo nivo samoodgovornosti i zajedništva.

Detaljnije o ekskurziji maturanata pogledajte u foto galeriji naše web stranice. (SLIKE)