Ekskurzija u Sarajevo

2017-05-07 21:39

   U srijedu, 03. 05. 2017. godine, u organizaciji UG "Progress Centar" Travnik i OŠ "Travnik" realizirana je ekskurzija u Sarajevo za učenike koji pohađaju arapski jezik, za učenike koji će od iduće školske godine odabrati arapski jezik kao drugi strani jezik i za učenike koji su na višim nivoima takmičenja ostvarili zapažene rezultate.

U prvom dijelu ekskurzije učenici su posjetili Kulturni centar "Kralj Fahd" gdje su ih domaćini lijepo dočekali, upoznali ih sa svim dosadašnjim rezultatima svoga rada. Također, učenici su imali priliku da obiđu sportsku dvoranu i druge prateće objekte ovog Centra, kao i da pogledaju dva kratka filma o Saudijskoj Arabiji. Učenici koji pohađaju arapski jezik pripremili su i kratki program za domaćine koji se sastojao od pjevanja himne S. Arabije i dva kraća dijaloga.

U službenom dijelu ova posjete direktor OŠ "Travnik" i prof. arapskog jezika Abdulkadir Indžić su se sastali sa direktorom KC "Kralj Fahd" i dogovorili detalje oko opremanja modernog kabineta arapskog jezika u našoj školi.

U drugom dijelu ove ekskurzije učenici su posjetili planinu Trebević i SunnyLand, kao i Park prirode. Detaljnije o ovoj ekskurziji možete pogledati u foto galeriji naše web stranice ( SLIKE ), kao i u video zapisu koji se nalazi ispod ovog priloga.