Ispraćaj kolegice i kolega nastavnika u zasluženu penziju

2021-10-05 21:49

Na svečanoj sjednici Nastavničkog vijeća OŠ "Travnik" održanoj na Svjetski dan učitelja, 05. 10. 2021. godine, ispratili smo u zasluženu penziju cijenjenu i poštovanu nastavnicu matematike i fizike Ifetu Agačević. Naša draga Ifeta ostavila je neizbrisiv trag u našem kolektivu pristupajući poslu i povjerenim zadacima krajnje ozbiljno i savjesno, a svojim pedagoškim radom i metodama osvjetljavala je put znanja učenicima o čemu svjedoče mnogobrojne diplome i priznanja osvojena na takmičenjima iz matematike i fizike na svim razinama. Ispred kolektiva OŠ "Travnik" prigodne poklone, uz obostrano obraćanje prisutnima, Ifeti Agačević je uručio direktor škole, gdin. Dženan Aganović, a ispred Sindikalne podružnice njen predsjednik Ibrahim Osmanagić.

Također, na današnjoj sjednici Nastavničkog vijeća su ispraćena dvojica kolega koji su prošle godine otišli u zasluženu penziju, ali zbog pandemije Covid-19 nismo bili u mogućnosti da ih zvanično ispratimo, a to su nastavnik matematike i fizike i bivši direktor naše škole Nail Hasić, i nastavnik tjelesnog i zdravstvenog odgoja i bivši pomoćnik direktora škole Izet Mehović. Kolega Nail je kao nastavnik u potpunosti bio predan svom pozivu, volio je svoj posao i bio perfekcionista. Zračio je svojim vedrim i veselim duhom, a učenici su posebno voljeli njegove šale i doskočice. Sa učenicima je ostvarivao uvijek samo uspjehe na svim takmičenjima i po broju osvojenih diploma je sigurno rekorder. Kolega Izet je svojom energijom koju je nesebično ulagao u nastavi tjelesnog i zdravstvenog odgoja doprinio da mnoge generacije učenika zavole i treniraju neki od sportova i žive zdravim životom. Zaslužan je za osvojene pehare na mnogobrojnim turnirima u malom nogometu, košarci, odbojci, badmingtonu. Prigodne poklone penzionisanim nastavnicima ispred kolektiva OŠ "Travnik" uručio je direktor škole.

Želimo našoj kolegici i kolegama da dugo uživaju u zasluženoj penziji, da ih prati sreća i zdravlje, da u radosti sa svojim najmilijim prođe im svaki dan, te da mnobrojne ideje o organizaciji slobodnog vremena i ostvare.