MATURA 2024: Ispraćena još jedna generacija maturanata

2024-06-07 20:11

U srijedu, 05. 06. 2024. godine, sa početkom u 17:00 sati u prepunom amfiteatru naše škole ispraćena je još jedna generacija maturanata. U predivnom ambijentu prisutni su imali priliku pogledati film o današnjoj generaciji maturanata u sklopu kojeg su se sa kratkim inspirativnim govorom obratile učiteljice današnjih maturanata, kao i razredne starješine u predmetnoj nastavi. Film, kao i cjelokupnu scenu za ovu svečanost, priredila je nastavnica matematike sa svojim učenicima, Zarina Čaušević.

Biranim riječima maturantima i njihovim roditeljima i rodbini obratio se direktor škole, Dženan Aganović, istaknuvši sve uspjehe koje je postigla ova generacija, kao i ponašanje kako tokom školovanja tako i tokom nedavno održane ekskurzije u Mađarskoj. Direktor je maturantima zaželio mnogo uspjeha u daljnjem školovanju i životu.

Zatim je za govornicu izašla psihologinja škole, Emina Melić, i prozvala razredne starješine devetih razreda Zarinu Čušević, Mahira Pehilja, Bakira Zolotu i Sabahudina Gengu, kao i imena i prezimena učenike generacije iz sva četiri odjeljenja koji su imali sve petice tokom osnovnog školovanja . Najboljim učenicima generacije nagrade i posebna priznanja uručio je direktor škole.

Nakon zajedničkog slikanja učenika generacije, svi maturanti su sa svojim razrednicima otišli u učionice gdje su im uručena uvjerenja i svjedočanstva. Uslijedilo je slikanje maturanata sa svojim porodicama i prijateljima, i nezaboravna zabava u amfiteatru škole uz ketering, muziku, druženje i ples do ranih večernjih sati.

 

Više o ovom događaju možete pogledati u foto galeriji naše web stranice sa sljedeća dva linka:

FOTOGRAFIJE 1

FOTOGRAFIJE 2