Naši učenici učesnici ljetnog kampa

2023-08-11 19:44

      U periodu od 28-31. 07. 2023. godine, u Ajdinovićima kod Olova održana je Civitas ljetna škola demokratije za najuspješnije timove "Projekt građanin/ja građanin" na kojem su učestvovali i učenici naše škole u pratnji nastavnika demokratije i ljudskih prava Pehilj Mahira.

Kamp je organizovan za 367 učenika i nastavnika iz cijele Bosne i Hercegovine, a svečano je otvoren u petak 28. 07. 2023. godine. U ovom višednevnom programu neformalne edukacije učenici su istraživali  ulogu i nadležnosti lokalne vlasti u zaštiti i promociji dječijih prava, uključivanje  djece i mladih u procesu donošenja odluka, jačanju demokratičnosti i planiranju održivog razvoja s mladima i za mlade.

Svoje prijedloge politika i program transformacije jedinica lokalne samouprave  u pametne i inkluzivne  zajednice održivog razvoja i otvorenog dijaloga s mladima, učenici su predstavili na Sajmu lokalnih politika kojeg su sami organizovali i vodili do posljednjeg dana kampa.

Program kampa je upotpunjen sportskim i zabavnim sadržajima koje su činile laboratorije održivog razvoja na poljoprivrednom dobru u Ajdinovićima, a ističemo kamperski safari sa domaćim životinjama, igre bez granica, sportske turnire.

Ljetni kamp u Ajdinovićima je zatvoren u ponedjeljak, 31. 07. 2023. godine. Više detalja o ovom događaju možete pogledati u foto galeriji naše web stranice (SLIKE).