Naši učenici ekipno zauzeli 3. mjesto iz engleskog jezika

2018-04-15 20:44

  U subotu, 14. 04. 2018. godine, u OŠ "Berta Kučera" u Jajcu održano je Kantonalno takmičenje iz engleskog jezika za učenike IX razreda osnovnog obrazovanja. Nakon dobrodošlice i toplog prijema takmičara od strane učenika i nastavnika škole domaćina takmičenja, uslijedio je kratki kulturno-umjetnički program i otvaranje takmičenja. U periodu od 11:00-13:00 sati trajao je takmičarski dio u kojem su učenici popunjavali testove.

Nakon završetka testova, svi prisutni takmičari i nastavnici otišli su u obilazak kulturno-historijskih znamenitosti grada Jajca, a vodiči su im bili nastavnici iz OŠ "Berta Kučera". U pola tri uslijedilo je proglašenje pobjednika takmičenja. Od općina najuspješnija je bila općina Travnik. U kategoriji ekipnih plasmana OŠ "Travnik" zauzela je 3. mjesto, a u pojedinačnim plasmanima šesto mjesto pripalo je Filipović Farisu dok je Karač Iman Una bila osma.

Čestitamo Iman Uni i Farisu na postignutim rezultatima, kao i njihovom mentoru-nastavnici Almi Smajlović i želimo im puno uspjeha na budućim takmičenjima. Detaljnije o ovom događaju možete pogledati u video zapisu koji se nalazi ispod ovog priloga.