Nastavnici naše škole promovisani u mentore i savjetnike

2018-10-09 14:30

    U petak, 05. 10. 2018. godine, u Franšiznom centru u Vitezu održana je glavna svečanost povodom 5. oktobra-Svjetskog dana učitelja u organizaciji Ministarstva obrazovanja, kulture i sporta SBK-a na kojoj su dodijeljene zahvalnice prosvjetnim radnicima za poseban doprinos u odgojno-obrazovnom radu, te uručena rješenja o napredovanju nastavnika u zvanja nastavnik-mentor i nastavnik-savjetnik.

Dan učitelja proglasio je UNESCO 1994. godine u znak sjećanja na 5. oktobar 1966. godine kada je u Parizu na posebnoj sjednici Međuvladine konferencije o statusu učitelja potpisana Preporuka o statusu učitelja. UNESCO ove godine Svjetski dan učitelja obilježava pod sloganom "Zauzmite se za učitelje"  upozoravajući kako se za učitelje treba zauzeti jer ta profesija gubi status u čitavom svijetu, i poziva na pružanje podrške obrazovanju, neprekidnom usavršavanju učitelja i zaštiti njihovih prava.

Na svečanosti u Vitezu od zaposlenika našeg kolektiva u nastavnike-mentore promovisani su: Mirjana Bradarić, Alma Smajlović i Ibrahim Osmanagić, a u nastavnik-savjetnik Zehrina Selimović. Čestitamo našim kolegicama i kolegi na postignutim rezultatima i želimo im mnogo uspjeha u budućem odgojno-obrazovnom radu.