Nizom aktivnosti obilježen Mevlud

2021-10-15 22:48

   U petak, 15. 10. 2021. godine, mnogobrojnim aktivnostima učenika i nastavnika islamske vjeronauke u našoj školi je obilježeno rođenje posljednjeg Allahovog poslanika, Muhammeda, a.s.

Poštivajući propisane epidemiološke mjere, učenici su ulazeći u školu u glavnom holu mogli da pogledaju na velikom LCD televizoru prezentaciju o životu Muhammeda, a.s., enterijer kuće u kojoj je živio, replike iz čuvenog pokretnog muzeja o Allahovom poslaniku, te poslušati najljepše ilahije posvećene njemu.

U holu škole osim ovog video programa, učenici su mogli da pogledaju i pročitaju kratku biografiju Muhammeda, a.s. kao i učeničke likovne radove nastale neposredno prije ovog praznika. Na časovima islamske vjeronauke učenici su pisali literarne sastave na zadatu temu i crtali likovne radove vezane za život Muhammeda, a.s.

Najmlađe učenike naše škole, učenike prvih i drugih razreda, iznenadili smo i obradovali počastivši ih mevludskim slatkišima, bombonama i sokićima.

Detaljnije o današnjim aktivnostima možete pogledati u foto galeriji naše web stranice. (SLIKE)

Aktivosti povodom rođenja Muhammeda, a.s. nastavit će se i naredne sedmice kada pripremamo nove interesantne video sadržaje i kvizove znanja iz životopisa Muhammeda, a.s.