Obavijest iz Ministarstva obrazovanja SBK-a

2020-03-29 20:21

        Obavještavamo učenike i njihove roditelje/staratelje da mi od 2012. godine aktivno koristimo našu web stranicu https://ostravnik.com u cilju pravovremenog informisanja javnosti, a prije svega naših učenika i njihovih roditelja/staratelja. Ministarstvo obrazovanja SBK-a nam je ustupilo svoju poddomenu, novu web stranicu, za postavljanje svih obavještenja i uputa vezanih za online nastavu. U narednim danima mi ćemo postaviti sve bitne linkove na novoj web stranici koje smo objavili stranici https://ostravnik.com od proglašenja prirodne nesreće usljed pojave virusa COVID-19, a odmah ispod ovog teksta možete pronaći link nove web stranice.

os-travnik.mozks-ksb.ba/

Podsjećamo Vas da smo u prvoj sedmici (16-20. 03. 2020. godine) nakon prekida nastave zbog pandemije COVID-19 uspostavili online nastavu putem viber aplikacije i opcije viber grupa, tako što smo za svaki razred/odjeljenje napravili viber grupu čiji su članovi učenici i njihovi roditelji, i učitelji/ce i nastavnici/ce, koji predaju u tim razredima/odjeljenjima. Na ovaj način uspostavljen je kontakt između učenika i njihovih roditelja, i njihovih nastavnika, putem kojeg su i učenici i roditelji mogli da pitaju nastavnike i dobiju povratne informavije za sve ono što ih interesuje vezano za online nastavu.

U prošloj sedmici ( predmetna nastava je online nastavu izvodila preko aplikacije google.classroom, a razredna nastava se još uvijek zadržala na viber grupi, osim nekoliko razreda/odjeljenja koji su koristili kombinaciju aplikacija viber grupa i google.classroom. Komunikacija učenik/roditelj/nastavnik nastavljena je i dalje putem viber grupa i lično na viber broj nastavnika, ali je sada proširena i na poruke putem aplikacije google.classroom.

Obavještavamo Vas da ćemo linkove obavijesti sa web stranice https://ostravnik.com postavljati i na Facebook stranicu JU OŠ Travnik koju možete pronaći na sljedećem linku:

www.facebook.com/ostravnik/