Obavijest o besplatnim udžbenicima

2020-09-05 14:16

Zbog veliko broja pitanja o besplatnim udžbenicima za sve učenike osnovnog obrazovanja, a koje je obećalo Ministarstvo obrazovanja SBK-a, kao i lično Ministar obrazovanja Bojan Domić kroz medije, ponovit ćemo ono što smo i u ranijim obavijestima spomenuli.

U prethodnoj školskoj godini od Ministarstva obrazovanja SBK-a naša škola je dobila komplete udžbenika za I i II razred, koji će učenicima biti podijeljeni odmah po početku nastavnog procesa.

Za ovu školsku godinu naša škola nije dobila još niti jedan udžbenik, iako su spiskovi sa potrebama naših učenika prema Ministarstvu obrazovanja SBK-a upućeni u mjesecu junu, julu, avgustu.

Na različite načine smo uspjeli da obezbjedimo veliki broj udžbenika za naše učenike od III-IX razreda, ali je on nedovoljan za sve učenike. Udžbenike koje smo obezbjedili i koje imamo u biblioteci na stanju podijelit ćemo odmah po početku nastavnog procesa, a kada dobijemo udžbenike od Ministarstva obrazovanja SBK-a isti će biti odmah uručeni učenicima.

Kod podjele ovih udžbenika koje imamo trenutno na stanju prioritet imaju socijalno ugroženi učenici, stoga vas molimo za razumijevanje. Mi se nadamo da će Ministarstvo obrazovanja SBK-a u što skorije vrijeme dostaviti nam poručene udžbenike tako da bi svi učenici odmah s početka nastavnog procesa dobili besplatne udžbenike.

Na kraju, zdravlje nam je najbitnije, i neka nam to uvijek bude prvo na pameti.

BUDIMO ODGOVORNI!

ČUVAJMO SEBE I DRUGE!