Održano Kantonalno takmičenje iz islamske vjeronauke

2017-04-20 22:14

 U subotu, 15. 04. 2017. godine, u našoj školi je održano Kantonalno takmičenje iz islamske vjeronauke za učenike VII i VIII razreda osnovnog obrazovanja i I razreda srednjeg obrazovanja. U raznovrsnom kulturno-umjetničkom programu naši učenici su se predstavili sa učenjem Kur'ana, ilahijom "Tale' al Bedru alejna", dijalozima mladih arabista i ilahijom na arapskom jeziku "Esselamu alejke". Prisutni su mogli pogledati i šestominutni film o prošlogodišnjem Kantonalnom takmičenju koje je, takođe, održano u našoj školi. Takmičenje je otvorio izaslanik muftije travničkog, Rešad ef. Lendo, a sa pravilima i propozicijama takmičenja prisutne je upoznao supervizor takmičenja prof. Husanović Haris.

U znak zahvalnosti za odličnu organizaciju Kantonalnog  takmičenja iz islamske vjeronauke, predstavnik muftijstva travničkog, Rešad ef. Lendo, je direktoru OŠ "Travnik" uručio posebno priznanje-zahvalnicu.

Kompletne rezultate sa ovog takmičenja možete preuzeti na sljedećem linku. (REZULTATI)

Detaljnije o ovom događaju možete pogledati u foto-galeriji naše web stranice( SLIKE), kao i u kraćim video zapisima koji se nalaze ispod ovog priloga.