Održano općinsko takmičenje CK/CP "Misli mine"

2022-11-09 16:29

    U srijedu, 09. 11. 2022. godine, u sali za priredbe naše škole je održano općinsko takmičenje pod nazivom "Misli mine"  za učenike osnovnih škola sa područja koje pokriva općina Travnik a u organizaciji Crvenog križa općine Travnik.

Takmičenju su pristupila po tri učenika iz svake škole. Ekipu OŠ "Travnik" su predstavljali sljedeći učenici: Amin Ramić (VII1), Vedad Dervišić (VII3) i Amela Čulavdžić (VII4). Učenike za takmičenje je pripremala nastavnica Mirela Rubanović, rukovodilac školskog Crvenog križa.

Najbolje rezultate na takmičenju pokazali su učenici iz OŠ "Turbe" koji su i pobjednici takmičenja "Misli mine". Drugo mjesto je pripalo učenicima OŠ "Vitovlje", a za treće mjesto, zbog istog broja bodova, da odgovore na još jedan zadatak su morali učenici OŠ "Travnik"  i učenici iz OŠ "Guča Gora". Kod ovog zadatka brži u odgovoru su bili učenici iz OŠ "Guča Gora" kojima je pripalo treće mjesto. Čestitamo.

Ekipi naše škole je pripalo 4. mjesto, a zahvanicu za učešće na takmičenju u ime ekipe preuzeo je Vedad Dervišić. Čestitamo našim učenicima na postignutom rezultatu, kao i nastavnici Mireli Rubanović, i želimo im mnogo uspjeha na sljedećim takmičenjima.