Pioniri online nastave

2020-03-22 16:23

      U protekloj sedmici nastava u OŠ Travnik, kao i u svim drugim školama u Bosni i Hercegovini, odvijala se po prvi put online putem društvenih mreža. Razlog za ovakav način rada je novonastala situacija vezana za virus COVID 19. Za sve učenike i nastavnike to je jedno novo iskustvo i sa takvim načinom rada i komunikacije niko se do sada nije susretao.

I učenici i njihovi roditelji, i nastavnici, odlično su se snašli u novonastalim okolnostima i sve svoje zadatke predviđene planom i program izvršili na najbolji mogući način. U ovom prilogu dajemo primjer nekoliko učenika II4 razreda, koji vodi učiteljica Mirjana Bradarić, a koji su se izvrsno snašli i iskoristili sve mogućnosti koje nudi viber i google. classroomaplikacije koristeći audio i video zapise kao dokaz izvršenog zadatka i naučenog gradiva. Na kraju priloga možete pogledati samo neke od video zapisa učenika II4 razreda, a za čije emitovanje smo dobili saglasnost njihovih roditelja.

Učiteljica II4 razreda, Mirjana Bradarić, naglašava da posebna zahvalnost pripada roditeljima učenike, jer bez njihove pomoći i podrške, sa uzrastom II razreda bilo bi gotovo nemoguće realizirati nastavu na daljinu.