Počeli sanacioni radovi na krovu škole

2024-06-03 19:43

Obavještavamo javnost da su počeli radovi na cijeloj površini krova škole osim dijela krova iznad sportske dvorane. 

"Vrijednost ovog projekta iznosi 147 000 KM, a radovima se izvode na krovu iznad amfiteatra, na krovu iznad učionice muzičke kulture, na krovu iznad svih pet kancelarija, na krovu iznad zbornice i glavnog hola škole, na krovu iznad kabineta vjeronauke, informatike, biblioteke I dva mokra čvora.

Ovim projektom uspjet ćemo pokriti i dio krova iznad četiri svlačionice  u sportskoj dvorani kao i kabinet za nastavnike i dva mokra čvora, tako da nam od radova ostaje još sanirati krov iznad sportske dvorane koju ćemo realizirati nadam se tokom naredne godine.

Isto tako u narednim danima ide zamjena stolarije u učionicama prvih i drugih razreda, ukupno pet učionica. Sredstva je obezbjedila Vlada SBK-a u saradnji sa resornim Ministarstvom obrazovanja, nauke, mladih, kulture i sporta SBK-a" rekao nam je direktor škole, Dženan Aganović.

Koristimo ovu priliku da se zahvalimo Vladi Srednjobosanskog kantona i Ministarstvu obrazovanja, nauke, mladih, kulture i sporta SBK-a na podršci u sanaciji krova škole a sve s ciljem da učenici naše škole imaju što bolje uslove za kvalitetno obrazovanje. Završetak ovih radova nam omogućava da idemo u sljedeće projekte koji će biti usmjereni u nabavku informatičke i druge opreme, kao što su pametne table u učionicama. Za vrijeme dok su nam krovovi prokišnjavali bili smo lImitirani da vršimo nabavku takve vrste opreme.

Više o radovima na krovu škole pogledajte u foto galeriji naše web stranice. (SLIKE)