Posjeta delegacije iz turske bratske škole

2019-11-06 08:08

        U utorak, 05. 11. 2019. godine, u posjetu našoj školi stigli su gosti iz Turske, iz zbratimljene škole "Sehit Ali Karsli". Goste je predvodio Ministar obrazovanja općine Bagciler iz grada Istanbula, direktorica bratske škole "Sehit Ali Karsli", kao i nastavnici ove škole. Učenici i nastavnici OŠ Travnik za goste priredili su kratki kulturno-umjetnički program koji se sastojao od: prezentacije o Travniku, dvije sevdalinke i folklora, a riječi dobrodošlice uputio je direktor OŠ Travnik, Dženan Aganović. 

Načelnik općine Travnik, g. Admir Hadžiemrić, prisutne je pozdravio i ukazao na važnost projekta bratimljenja škola, a gostima je zaželio da se lijepo i ugodno osjećaju u Travniku i Bosni i Hercegovini. Na kraju ove svečanosti dobrodošlice, direktorica zbratimljene škole uručila je poklone domaćinima nakon čega je uslijedilo zajedničko fotografisanje.

Detaljnije o ovom događaju možete pogledati u foto galeriji naše web stranice (SLIKE), kao i u video zapisima koji se nalaze ispod ovog priloga.