Predstavnici KC "Kralj Fahd" u radnoj posjeti našoj školi

2018-12-19 21:20

    U srijedu, 19. 12. 2018. godine, u radnoj posjeti našoj školi boravili su predstavnici Kulturnog centra "Kralj Fahd" ambasade Kraljevine Saudijske Arabije u Bosni i Hercegovini na čelu sa zamjenikom direktora KC "Kralj Fahd" u Sarajevu, gospodinom Bandar bin Kleefom. Na početku današnje posjete u kancelariji direktora škole održan je radni sastanak na kojem su bili prisutni: premijer vlade SBK-a, gospodin Tahir Lendo, ministrica obrazovanja SBK-a, gospođa Katica Čerkez i direktor OŠ Travnik, mr. sc. Dženan Aganović. Tema sastanka bili su započeti projekti, kao i novi projekti koji se namjeravaju realizirati u narednom periodu.

Nakon radnog sastanka, ministrica obrazovanja SBK-a, gospođa Katica Čerkez, uručila je zahvalnicu zamjeniku direktora KC "Kralj Fahd", gospodinu Bandar bin Kleefu, za doprinos u jačanju obrazovnih kapaciteta i infrastrukture u Srednjobosanskom kantonu.

Uvaženi gosti obišli su kabinet arapskog jezika i posjetili učenike koji pohađaju arapski jezik kao drugi strani jezik, te im čestitali jučerašnji dan, 18. decembar-Svjetski dan arapskog jezika. Ovom prilikom gosti su počastili učenike sa slatkim darovima.

Više o ovom događaju možete pogledati u video prilogu koji smo preuzeli sa Kanala 6, a koji se nalazi u nastavku ovog priloga.