Prijem najuspješnijih matematičara i njihovih mentora

2023-04-20 14:23

     U utorak, 18. 04. 2023. godne, direktor škole Dženan Aganović primio je najuspješnije takmičare iz matematike i njihove nastavnike/mentore koji su svojim rezultatima na Kantonalnom takmičenju ostvarili plasman na Federalno takmičenje iz matematike.

Na Kantonalnom takmičenju iz matematike koje je održano 01. 04. 2023. godine u Trećoj osnovnoj školi u Bugojnu Hanan Hrnjić je zauzela 2. mjesto, a Emina Fuško (VIII) treće mjesto.

Direktor škole je čestitao takmičarima i njihovim mentorima na postignutim rezultatima, i pohvalio njihov kontinuirani rad i trud kako bi ostvarili ovakav rezultat. Istakao je da je ponosan na njih, kao i na činjenicu da imamo svoje predstavnike na Federalnom takmičenju iz matematike.

Na istom takmičenju u kategoriji VII razreda Amin Ramić je zauzeo 5. mjesto i tako stekao uslove da kroz dodatne kvalifikacije stekne pravo učešća na Federalnom takmičenju. Čestitamo Aminu na postignutom rezultatu, kao i njegovom mentoru Salki Milanoviću, a poznavajući njegovu upornost i ambiciju ne sumnjamo da će uspjeti u dodatnim kvalifikacijama otići na Federalno takmičenje gdje mu želimo mnogo sreće i uspjeha.

Čestitamo Emini i Hanan na dosadašnjim postignutim rezultatima, kao i njihovim nastavnicima/mentorima Zarini Čaušević i Ajdini Durmić, i želimo im mnogo uspjeha na Federalnom takmičenju.