Rad učenika OŠ Travnik među pobjedničkim radovima

2019-09-25 11:25

   Obavještavamo vas da je rad učenika OŠ Travnik "Stari grad u Travniku" odabran među 13 najboljih radova za UNESCOV priručnik i nastavni materijal za učitelje "Svjetska baština u rukama mladih" u okviru zajedničkog projekta Ujedinjenih nacija u Bosni Hercegovini "Dijalog za budućnost".

Na konkursu je zaprimljeno 117 prijava iz 40 osnovnih i srednjih škola sa područja 18 općina, a odabrano je 13 najboljih radova koji će biti predstavljeni u pobjedničkim školama.

Finalna izložba "Lokalno kulturno naslijeđe BiH" bit će prezentirana u Zemaljskom muzeju Bosne i Hercegovine u Sarajevu i u Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske u Banja Luci krajem 2019. godine.

Učenici naše škole: Terzić Imran, Ganibegović Emir, Omeragić Omer, Fazlić Edvin, Porić Sani i Nalić Azer, uz mentorstvo nastavnika Husanović Harisa, u ovom projektu učestvovali su sa fotografijom Starog grada u Travniku i kratkim opisom istog. Koordinator ovog projekta ispred općine Travnik je gđa. Daul Aida.

Čestitamo našim učenicima na ovom uspjehu, i nadamo se sličnim uspjesima i u budućnosti.

 

O izložbama pobjedničkih radova u našoj školi, Zemaljskom muzeju BiH u Sarajevu i Muzeju savremene umjetnosti RS u Banja Luci uskoro ćemo vas obavijestiti.