Ramazanski bajram u srcu

2021-05-13 01:24

Prethodnih dana učenici i nastavnici islamske vjeroispovijesti naše škole potrudili su se, uprkos mnogim ograničenjima zbog pandemije izazvane virusom COVID-19 a poštujući epidemiološke mjere Kriznih štabova, da na što ljepši način dočekaju i obilježe islamski blagdan Ramazanski bajram.

Ovom prilikom putem naše web stranice i youtube kanala pokazat ćemo vam neke od naših aktivnosti. Glavni hol škole ukrasili smo sa predivnim likovnim radovima naših učenika, a na časovima islamske vjeronauke učenici su svoju kreativnost pokazali praveći bajramske čestitke (čestitke) i bajramske fenjere (fenjeri) po uzoru na one iz 1001. noći.

Za socijalno-ugrožene učenike obezbijedili smo i podijelili 42 bajramska paketića zahvaljujući donaciji UG "Progress centar" Travnik, kojim se ovom prilikom zahvaljujemo na donaciji.

Neizostavni dio obilježavanja Bajrama su ilahije i kaide i recitacije, koje su nam pripremili učenici razredne nastave. U nastavku priloga pogledajte neke od snimljenih tačaka. Zbog obimnosti pristiglih materijala, neke ćemo postaviti u narednim danima.

Na kraju, svim pripadnicima islamske vjeroispovijesti čestitamo Ramazanski bajram riječima:

BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN!