Stazama nezavisnosti BiH 2019

2019-03-01 08:28

    U četvrtak, 28. 02. 2019. godine, u amfiteatru naše škole obilježen je Dan nezavisnosti BiH 2019, sada već tradicionalno, kvizom za učenike IX-ih razreda. Učestvovale su 4 ekipe, predstavnici svojih odjeljenja, sa po 3 takmičara. Kviz se sastojao od 7 nivoa ( levela ), a pitanja bila su vezana za našu domovinu. Kviz je osmislio nastavnik Haris Husanović, a voditelj kviza bio je nastavnik Enver Lisica. Regularnost kviza pratio je specijalni žiri kojeg su činili nastavnici: Ramiza Šiljak, Eldina Bektaš i Mahir Pehilj.

Prije sedmog (odlučujućeg) nivoa kviza, uslijedila je polusatna pauza na kojoj su učenici izveli program posvećen Danu nezavisnosti Bosne i Hercegovine koji se sastojao od:

sevdalinke "Ah, što ćemo ljubav kriti" (izvođač: Medina Alibegović VII2),

sevdalinke "Emina" (izvođač: Uma Glavaš VII1),

recitala o bh.herojima (dramska sekcija) i

ritmičkog plesa na pjesmu "Vojnik sreće"(ritmička sekcija).

U neizvjesnoj završnici kviza, i nakon sednog nivoa, najuspješniji bili su učenici IX3, koji su pobjednici ovogodišnjeg kviza.

Direktor škole, mr. sc. Dženan Aganović, čestitao je ekipama na pokazanom znanju na kvizu i uručio im diplome, nakon čega je uslijedilo zajedničko fotografisanje.

Detaljnije o ovom događaju možete pogledati u foto galeriji naše web stranice ( SLIKE ), kao i u video prilozima koje su zabilježile naše kamere.