Svečana akademija povodom Dana državnosti BiH

2022-11-25 22:11

        U četvrtak, 24. 11. 2022. godine, je održana svečana akademija povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine koju su pripremili učenici i nastavnici naše škole. U prepunom amfiteatru široki auditorij je imao priliku pogledati izvedbe učenika koje su pripremali na časovima slobodnih aktivnosti.

Akademija je počela intoniranjem himne naše domovine, a nakon toga su se predstavili članovi sekcije malog hora ilahija sa tačkom Devet heroja.

Članovi recitatorskih sekcija nižeg i starijeg uzrasta su se predstavili sa tačkama "Domovina nije riječ iz spomenara" i "Bosna". Ritmičke sekcije nižeg i starijeg uzrasta su zaplesali uz pjesme "Reci, Bosno, ljubavi" i "Simarik".

Mali hor se predstavio pjesmom "Bosna i Hercegovina, naša domovina", a veliki hor je odsvirao i otpjevao pjesmu "Zemlja Bosna". Članovi folklorne sekcije su igrali kolo uz sevdalinku " Crven fesić", a recitatori iz petog razreda su se predstavili sa pjesmom "Bosna". "Ostajte ovdje" je tačka koju su odglumili članovi dramske sekcije starijeg uzrasta.

Dugotrajni aplauz prisutne publike je najbolja ocjena za sve izvedbe naših učenika. Članovi filmske sekcije naše škole povodom Dana državnosti BiH su snimili film koji možete pogledati na našem youtube kanalu, kao i na sljedećem linku:

Dan državnosti BiH.

Detaljnije o ovom događaju možete pogledati u foto galeriji naše web stranice (SLIKE), kao i u video zapisima koji se nalaze ispod ovog priloga.