Kvizom i sportskim turnirom obilježen Dan nezavisnosti BiH

2018-03-03 11:52

U utorak, 28. 02. 2018. godine, povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine u našoj školi održan je sada već tradicionalni kviz pod nazivom "Stazama nezavisnosti Bosne i Hecegovine 2018" uz kratki kulturno-umjetnički program.

Kviz je počeo uz intoniranjem himne Bosne i Hercegovine i učenjem Fatihe i minutom šutnje za šehide i poginule borce naše domovine. Takmičile su se 4 ekipe sastavljene od dva odjeljenja IX-ih razreda.

U pauzi kviza, u kulturno-umjetničkom programu, nastupili su učenici dvije dramske sekcije, kao i učenici ritmičke sekcije. Više o njihovim nastupima možete pogledati u video zapisima koji se nalaze ispod ovog priloga.

Sve četiri ekipe pokazale su zavidan nivo znanja o svojoj domovini, a na kraju kviza poredak je bio sljedeći:

1. mjesto: ekipa IX1b (Gasal Saira, Dautović Faris, Softić Ahmed)

2. mjesto: ekipa IX2a (Maglić Lamija, Hadžić Iman, Filipović Faris)

2. mjesto: ekipa IX2b (Sarkalović Hatidža, Gunjarić Iman, Kunalić Amin)

3. mjesto: ekipa IX1a (Vila Amra, Karač Iman Una, Muslimović Emin)

 

Čestitamo učenicima na osvojenim diplomama i nagradama. Autor kviza bio je nastavnik Husanović Haris, voditelj kviza bio je nastavnik Lisica Enver, a regularnost kviza i osvojene bodove pratila je i zbrajala nastavnica Šiljak Ramiza. Kulturno-umjetnički program pripremili su nastavnici: Crkić Mirzeta, Šiljak Ramiza i Lisica Enver. Više detalja o ovom događaju možete pogledati u galeriji slika naše web stranice. ( SLIKE )