Svečano obilježen Mevlud

2023-09-26 17:28

     U utorak, 26. 09. 2023. godine, u sali za priredbe održana je svečanost povodom rođenja Muhammeda, a.s. Bogat i zanimljiv program za ovu priliku pripremili su nastavnici islamske vjeronauke sa učenicima, a sastojao se od učenja odlomka Kur'ana, ilahija "Ti si ruža džennetska" i "Ti me rani", prezentacije o Mevludu, literarnim sastavom o Muhammedu, a.s., učenja salavata, kaside Dobro nam doš'o, inserta animiranog filma o hidžri i ilahijom na arapskom jeziku "Rahmeten lil alemin". 

Specijalni gost današnje svečanosti bio je Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Travnik, dr. Salih-ef. Indžić, koji je u svom govoru pohvalio sve učesnike današnje manifestacije ne skrivajući svoje oduševljenje viđenim. Sve učesnike današnje svečanosti Glavni imam je darovao sa mevludskim slasticama.

Više o ovom događaju možete pogledati u foto galeriji naše web stranice (SLIKE) kao i u video zapisu koji se nalazi ispod ovog priloga, kao i na našem youtube kanalu.

Svim učenicima i nastavnicima islamske vjeroispovijesti želimo MEVLUD MUBAREK.

Učenike i nastavnike podsjećamo da je srijeda, 27. 09. 2023. godine, neradni dan, a da se redovni nastavni proces nastavlja u četvrtak prema utvrđenom rasporedu časova.