Svečano otvoren kabinet turskog jezika

2018-03-30 07:32

 

 U utorak, 27. 03. 2018. godine, svečano je otvoren novi, savremeno opremljen, kabinet turskog jezika. Kabinet je opremljen saradnjom općine Bagcilar iz Istanbula i TDBB-a, a za njegovu realizaciju utrošeno je 25 hiljada konvertibilnih maraka. Ovim povodom našu školu su posjetili g.Lokman Cagirici, načelnik općine Bagcilar iz Istanbula, predstavnici ambasade Republike Turske u Bosni i Hercegovini, kao i predstavnici Yunus Emre Instituta u našoj domovini.

Na ovoj svečanosti od zvanica bili su prisutni: premijer Vlade SBK-a, gospodin Tahir Lendo, načelnik općine Travnik, gospodin Admir Hadžiemrić, komesar MUP-a SBK-a, načelnik Policijske uprave Travnik, direktor Kantonalne bolnice Travnik, direktor Doma zdravlja Travnik, muftija travnički i travnička ulema, direktor Bolnice za plućne bolesti Travnik, direktori Javnih ustanova općine Travnik, prijatelji naše škole kao i gosti, privrednici i njihovi saradnici, i uposlenici škole.

U prelijepom ambijentu amfiteatra naše škole svečanost je započela intoniranjem državnih himni Bosne i Hercegovine i Republike Turske. Uslijedio je bogat kulturno-umjetnički program koji su pripremili učenici i nastavnici OŠ "Travnik".

Domaćin ove svečanosti direktor OŠ "Travnik", gospodin Dženan Aganović, riječima dobrodošlice i nadahnutim govorom prvi se obratio uvaženim gostima, prijateljima i saradnicima. Nakon direktora, kao dokazani prijatelj naše škole ali i ostalih škola sa općine Travnik, prisutnima se obratio načelnik općine Travnik, gospodin Admir Hadžiemrić.

Ispred Vlade SBK-a prisutnima se obratio premijer Vlade SBK-a, gospodin Tahir Lendo, a od uvaženih gostiju iz Republike Turske načelnik općine Bagcilar, gospodin Lokman Cagirici, kao i predstavnik Yunus Emre Instituta.

Zahvalnicu i poklon ispred OŠ "Travnik" uvaženom gostu iz Istanbula, gospodinu Lokman Cagirici, uručio je direktor škole, gospodin Dženan Aganović.

Čast da presijeku svečanu vrpcu i otvore novi moderno opremljen kabinet turskog jezika pripala je: načelniku općine Bagcilar, premijeru Vlade SBK-a, načelniku općine Travnik i direktoru OŠ "Travnik".

U holu škole, posebno za ovu priliku, priređena je postavka "Tursko-bosanskog prijateljstva", a i napravljena je posebna torta- "Torta prijateljstva".

Detaljnije o ovom događaju možete pogledati u foto galeriji naše web stranice (SLIKE ), kao i u video prilozima koje smo preuzeli sa Kanala 6 i agencije Dan, i video prilozima koje su snimile naše kamere.