Tableti u nastavi arapskog jezika

2015-09-07 21:44

  Danas je održan prvi čas arapskog jezika za one učenike VI-ih razreda devetogodišnjeg obrazovanja koji su ovaj jezik odabrali kao drugi strani jezik. Učenicima su besplatno podijeljeni udžbenici i uručeni tableti koje će koristiti kao nastavno sredstvo u lakšem savladavanju ovog jezika. Donaciju za udžbenike i tablete je obezbjedio prof. arapskog jezika, Abdulkadir Indžić, preko UG "Progress centar" Travnik, kome se ovom prilikom zahvaljujemo.

Serijal najnovijih izdanja priča, bajki i slikovnica, koje smo uspjeli nabaviti, je idealan dodatni edukativni materijal za djecu osnovnog školskog uzrasta koji uče arapski jezik kao drugi strani jezik. Otvarajući prozorčiće čudesnih priča, ove će prekrasne zbirke priča dječijih klasika pružiti djeci uzbuđenje i nezaboravno putovanje kroz maštu.

Savremeno školstvo postavlja najnovije trendove u obrazovanju, a jedan od tih trendova jeste i primjena informacionih tehnologija u nastavi. Upotrebom tableta u nastavi kao primjerom primjene savremene tehnologije u obrazovanju, učenicima će se olakšati učenje, a sam proces usvajanja novih sadržaja će biti dinamičniji i zanimljiviji.

Tokom današnje posjete ovom času vidjeli smo koje sve mogućnosti nudi upotreba tableta u nastavi i koje sve aplikacije postoje kako bi olakšale učenicima savladavanje stranog jezika.

Nema nikakve sumnje da će učenici sa radošću ići na arapski jezik i s uživanjem ga učiti.