U našoj školi održan seminar za vjeroučitelje SBK-a

2019-02-02 21:44

     U subotu, 02. 02. 2019. godine, u amfiteatru naše škole održan je redovni seminar za vjeroučitelje Srednjobosanskog kantona u organizaciji Ureda za obrazovanje i nauku Rijaseta islamske zajednice BiH i Muftijstva travničkog.

Naziv tema seminara bio je "Šest principa poboljšanja utjecaja nastavnika na učenike", a gost predavač bio je doc. dr. Nezir Halilović, šef Ureda za vjeronauku pri Rijasetu. Predavanje je bilo interaktivnog tipa tako da su vjeroučitelji cijelo vrijeme učestvovali u njemu. Nakon predavanja uslijedila je diskusija na zadanu temu.

U drugom dijelu seminara prisutnim vjeroučiteljima obratio se Muftija travnički, dr. Ahmed ef. Adilović, sa osvrtom na temu seminara potkrepljujući je primjerima iz historije islama i ličnog iskustva, a na kraju je proučio i hair-dovu.

Po završetku seminara, ispred Aktiva vjeroučitelja MIZ Travnik, pomoć koju su sakupili travnički vjeroučitelji nakon požara na knjižari kolege iz Donjeg Vakufa, uručio je predsjednik Aktiva, prof. Haris Husanović.