U našoj školi održano Kantonalno takmičenje iz Islamske vjeronauke

2019-04-08 22:12

       U subotu, 06. 04. 2019. godine, u prostorijama naše škole održano je 12. Kantonalno takmičenje iz Islamske vjeronauke za učenike I razreda srednje škole. Domaćin ovog takmičenja trebala je biti Elči Ibrahim-pašina medresa, ali zbog građevinskih radova koji se izvode na zgradi Medrese a u dogovoru sa menadžmentom OŠ Travnik, program otvaranja i zatvaranja takmičenja, kao i samo takmičenje učenika, realizovano je u našoj školi. Na takmičenju je učestvovalo 11 srednjih škola sa područja Srednjobosanskog kantona, 11 profesora je bilo u pratnji učenika, a 23 učenika od mogućih 28 učestvovalo je u takmičarskom dijelu.

Nakon kulturno-vjerskog programa kojeg su pripremili učenici naše škole zajedno sa nastavnikom Islamske vjeronauke Harisom Husanovićem, takmičenje je otvorio pomoćnik Muftije travničkog za vjerska pitanja i obrazovanje, mr. Muhamed ef. Pezić. Sa hodogramom takmičenja, pravilima i propozicijama prisutne je upoznao koordinator takmičenja i testator, prof. Haris Husanović.

REZULTATI TAKMIČENJA

Rang lista učenika

1. Hasičić Fatima, MSEUŠ Travnik

2. Hasović Amila, MSŠ Travnik

3. Jašarević Amila, MSŠ Travnik

4. Teskeredžić Nejra, MSŠ Travnik

5. Drpić Adem, MSTŠ Travnik

Rang lista profesora

1. Karahodža Bakira, MSŠ Travnik

2. Koluh Alem, MSEUŠ Travnik

3. Grabus Senad, MSŠ Travnik

Čestitamo takmičarima i njihovim mentorima na ostvarenim rezultatima, i želimo im mnogo sreće i uspjeha na Državnom takmičenju koje će se održati 04. 05. 2019. godine u Visokom.