Učenici naše škole najbolji na turniru u streljaštvu

2020-12-11 14:29

     Dana, 09. 12. 2020. godine, učenici naše škole učestvovali su na revijalnom turniru u gađanju serijskom vazdušnom puškom u organizaciji SSK "Target" Travnik. Turnir se održao u klupskoj streljani SSK "Target" na adresi: Pirota bb sa početkom u 10:00 sati, uz poštivanje svih epidemioloških mjera.

Na turnir je bilo pozvano svih jedanaest osnovnih škola, a među njima se našla i Osnovna škola "Travnik", tačnije učenici naše škole, koji su ostvarili zapažene rezultate.

Uvodni dio programa je bio zakazan za 09:30 sati na kojem su predstavljene škole učesnice turnira, te prezentovan program i tok aktivnosti  do same podjele pehara i medalja na kraju turnira.

Prisutnima se obratio predsjednik kluba SSK "Target" gosp. Rašid Kasumović i poželio dobrodošlicu svim učesnicima turnira i zahvalio se na dolasku i uzimanju učešća na turniru. Takmičarski dio turnira je počeo u 10:00 sati  i trajao do 12:30 minuta, kada je uslijedilo proglašenje pobjednika.

Na ovom turniru našu školu SU predstavljali sljedeći učenici: Amina Habibović(IX4), Nidal Hadžimujić (IX4), Emir Jakupović (VII2) i Damir Bašić (VII2).

REZULTATI NAŠIH UČENIKA

ŽENSKA KONKURENCIJA

1. Amina Habibović (IX4)

MUŠKA KONKURENCIJA

1. Emir Jakupović (VII2)

3. Nidal Hadžimujić (IX4)

EKIPNI POREDAK

1. Osnovna škola "Travnik"

 

Pored medalja, učenici su stekli nova prijateljstva i iskustva i ocijenili turnir kao uspješan i zabavan.

Više o ovom događaju možete pogledati u foto galeriji naše web stranice. (SLIKE)