Učenici naše škole posjetili zbratimljenu školu u Istanbulu

2018-12-21 08:12

        Od 09.12. do 15. 12. 2018. godine učenici koji pohađaju turski jezik kao drugi strani jezik posjetili su zbratimljenu školu Šehit Ali Karsli Ortaokulu u Istanbulu, općina Bagcilar. U pratnji učenika bili su: direktor škole, mr. sc. Dženan Aganović, i profesorica turskog jezika, Zerina Bašić.

Domaćini su se i ovaj put potrudili da doček i boravak naših učenika bude nezaboravan. Za vrijeme posjete zbratimljenoj školi učenici su bili smješteni kod porodica svojih vršnjaka iz škole Šehit Ali Karsli sa kojima su uspostavili trajna prijateljstva. Ovom prilikom ćemo istaći da su naše učenike ugostili i načelnik općine Bagcilar, guverner općine, te ministar obrazovanja.

Od kulturno-historijskih znamenitosti Istanbula naši učenici posjetili su: Kapali čaršiju, muzej Panorama 1453, Sultan Ahmetovu džamiju (Plava džamija), muzej Mini Turk, Aqva muzej, Čanakkale, Bosfor (vožnja brodom)...

Detaljnije o ovoj posjeti možete pogledati u foto galeriji naše web stranice ( SLIKE ), kao i u video zapisu koji smo napravili od slika sa putovanja, a koji se nalazi ispod ovog priloga.