Učenici VII1 i IX1 darovali đake prvake za Novu 1440. hidžretsku godinu

2018-09-22 19:02

U ponedjeljak, 10. 09. 2018. godine, nizom aktivnosti u našoj školi obilježen je dolazak Nove 1440. hidžretske godine. U ranim jutarnjim satima u centralnom holu škole upaljen je pazma tv na kojem su se prikazivali slajdovi vezani za historijat ovog praznika, običaje vezane za njega, kao i načine čestitanja, a u pozadini slajdova čuli su se zvuci najljepših ilahija.

U svim razredima i odjeljenjima prve i druge smjene naše škole pročitan je oglas o Novoj 1440. hidžretskoj godini, njenim običajima, kao i informacija da je utorak neradni dan.

Na web stranici škole postavljena je čestitka za sve učenike, nastavnike, roditelje i posjetioce stranice islamske vjeroispovijesti povodom ovog praznika.

Učenici IX1 zajedno sa svojim nastavnikom islamske vjeronauke, Harisom Husanovićem, i direktorom škole, Dženanom Aganovićem, posjetili su sva 4 odjeljenja prvih razreda i iznenadili đake prvake časteći ih: bombonama, slatkišima i sokovima, što je naišlo na oduševljenje naših najmlađih učenika.

Tu iznenađenjima nije bio kraj. Učenici VII1 su za đake prvake napravili i čestitke za Novu 1440. hidžretsku godinu, koje su im podijelili i za šta su dobili veliki aplauz.

Više o ovim događajima pogledajte u foto galeriji naše web stranice. ( SLIKE )