Uređenje hodnika u Osnovnoj školi "Travnik"

2022-12-11 14:44

    Uspjeh u školi je samo jedan od brojnih uspjeha kojima se nadamo i radujemo, oko kojih se trudimo i u koje ulažemo svoje vrijeme, sposobnosti i snagu. Postoji mnogo načina i motivacija  koje će učenika povesti da pristupa svojim školskim obavezama s ljubavlju i predanošću, a jedan od njih je i uređenje hodnika naše škole.

Mi ne vjerujemo u savršenu školu. Mi vjerujemo da je škola savršeni odraz ljudi koji u njoj borave. Mjesto gdje sve izgleda onako kako mi želimo, funkcioniše onako kako nama treba i jednostavno, mjesto gdje se osjećamo dobro.

Zato smo ovaj dio posvetili različitim idejama-od inspiracije  do dekoracije i organizacije. Tako da imamo sve što je potrebno za stvaranje prostora koji ćemo od srca nazvati našom školom.

Z A H V A L N I C A

"Poštovani roditelji, nastavnici, direktore!

Ovim putem nastavnica likovne kulture Mirsada Glavaš i ja(nastavnica razredne nastave Šerifa Miletić) koje smo bile zadužene za realizaciju projekta uređenja školskih hodnika kao i sređivanje etaža cvijećem, zahvaljujemo se na pomoći i podršci roditeljima naših učenika koji su donirali saksije sa cvijećem, kako bi naši hodnici dobili novi izgled i time uljepšali boravak kako đacima tako i nastavnom osoblju.

Hvala svim nosiocima aktivnosti na nesebičnoj pomoći: Amini Alihodžić-Gabrić, Almiri Filipović, Selmi Zvrko, Amini Kukić, Mirzeti Crnkić, koje su sa ostalim nastavnim zaposlenicima uzeli učešća u uređenju školskih prostorija; Almi Ganić za edukativne panoe u centralnom hodniku škole.

Posebna zahvala domaru škole Nusretu Toromanu koji je svojim nesebičnim trudom sve naše zamišljeno sproveo u djelo.

I na kraju, ne manje bitno, bez podrške direktora i uprave škole sve ovo ne bi bilo moguće.

Nadam se da ovo neću biti posljednja naša zajednička akcija i da ćemo i dalje raditi na estetskom, edukativnom, kreativnom uređenju škole, kao i stvaranju prijatne atmosfere  za sve uposlene i za naše učenike."

Učiteljica Miletić Šerifa

Više o ovom događaju možete pogledati u foto galeriji naše web stranice (SLIKE), kao i u video zapisu koji se nalazi ispod ovog priloga.