Vrijedna donacija našoj školi

2019-06-10 22:06

JU OŠ Travnik dobila je vrijednu donaciju koja se sastoji od: tri projektora renomiranih firmi u ovoj oblasti, eksterne optike za računar i modernog grafoskopa, koji će u što skorije vrijeme biti postavljeni i raspoređeni po kabinetima naše škole. Donacija je stigla iz daleke Norveške, a donaciju je obezbjedio naš vrijedni Zekerijah ef. Jašarević, prvi predsjednik i glavni imam Islamske zajednice Bošnjaka u Norveškoj, a koji je porijeklom iz Jezeraca kod Travnika.

Zekerijah ef. Jašarević je nadaleko poznat po svojim hair djelima, učestvovao je u mnogim dobrotvornim akcijama kroz razne donacije, pomogao je u obnovi mnogih vjerskih objekata u našoj domovini, kao i prilikom izgradnje puteva i hair česmi. Period od 1992-95. godine zatekao ga je kao imama u Prijedoru, pa je i sam proživio golgotu logora u općini Prijedor.

Poznat je i po tome što je podigao nišane poznatom bosanskohercegovačkom književniku Rešadu Kadiću, koji je napisao književno djelo vezano za Travnik i Abdulvehaba Žepčaka- Ilhamijin put u smrt.

Koristimo ovu priliku da se gospodinu Zekerijahu Jašareviću zahvalimo na ovoj donaciji našoj školi. Vaša nesebičnost i spremnost da pomognete i podijelite drugima, prije svega učenicima OŠ Travnik, iziskuje mnogo više od riječi zahvale.

Stoga upućujemo molitve Uzvišenom:

"Gospodaru naš, povećaj dobročiniteljima bereket u preostalom imetku i umnoži ga Svemilosni kao naše sredstvo dostojanstvenog dunjalučkog života i dostizanja Tvog vječnog zadovoljstva." Amin