Ispraćena još jedna generacija maturanata

2019-06-16 21:31

U petak, 14. 06. 2019. godine, svečanom sjednicom iz naše škole ispraćena je druga po redu generacija maturanata koji su završili devetogodišnje osnovno obrazovanje. U prepunoj sali za priredbe prisutni su mogli pogledati petnaestominutni kolaž film o Maturantima kroz osnovno obrazovanje.Ispred Aktiva razrednika IX-ih razreda o maturantima i radu sa njima kroz školovanje obratila se nastavnica i razrednica IX2, Asja Kavazović, a nakon nje predstavnici sva četiri IX razreda, sada već bivši učenici naše škole,  iznijeli su svoje mišljenje o osnovnom obrazovanju.

Na kraju svečane sjednice, svoje viđenje ove izuzetne generacije učenika iznio je direktor škole, Dženan Aganović, koji je i uručio 17 posebnih diploma za učenike koji su svoje osnovno obrazovanje završili sa svim peticama.

Poslije uručenja uvjerenja i svjedodžbi, maturanti su se slikali sa svojim porodicama, rodbinom i prijateljima, nakon čega je uslijedila maturalna zabava.

Detaljnije o ovom događaju možete pogledati u foto galeriji naše web stranice (SLIKE), kao i u video zapisima koji se nalaze ispod ovog priloga.