Ispraćaj maturanata

2018-06-12 21:51

   U petak, 08. 06. 2018. godine, ispraćena je još jedna generacija naših maturanata. Specifičnost ove generacije je u tome da su oni prva generacija koja se školovala po devetogodišnjem Nastavnom planu i programu osnovnog obrazovanja. Deveti razred osnovnog obrazovanja završila su 42 učenika raspoređena u dva odjeljenja.

Današnja svečanost počela je svečanom sjednicom Nastavničkog vijeća, na kojoj se prigodnim govorom prisutnima obratio direktor škole, Dženan Aganović. Učenicima sa svim peticama tokom cijelog školovanja uručena su posebna priznanja, a nakon toga razrednici sa svojim odjeljenjem su napustili amfiteatar škole i zaputili se prema učionicama kako bi uručili uvjerenja i svjedočanstva učenicima. Uslijedilo je zajedničko fotografisanje u i ispred škole.

U drugom dijelu programa priređena je maturalna zabava za učenike i nastavnike uz vrhunsku uslugu keteringa. Detaljnije o ovom događaju možete pogledati u foto galeriji naše web stranice ( SLIKE ), kao i u video zapisu koji se nalazi ispod ovog priloga.